Gestapelde subsidie tot wel € 7.500,- via actie: "Aardgasvrij wonen in Hilversum"

Bij de overstap op een aardgasvrije All Electric Warmtepomp

Sinds 2023 heeft de Gemeente Hilversum een regeling waarmee woningeigenaren, als zij hun woning volledig aardgasvrij maken, tegemoet komen in de kosten met een extra subsidie van maximaal € 4.000,- per huishouden*.

Bij het vervangen van de gasgestookte Cv-installatie door een volledige elektrische warmtepomp kan, als ook elektrisch wordt gekookt, in principe de gasaansluiting worden opgezegd. De afsluiting van het gasnet geeft inwoners van Hilversum recht op de genoemde extra subsidie.

Deze zogenaamde “HIP aardgasvrij” subsidie is stapelbaar en komt dus bovenop de landelijke ISDE-subsidie. Voor een gemiddelde woning geeft de ISDE veelal recht op een eenmalige bijdrage van tussen de € 2.800,- en € 3.500,- ** per geïnstalleerde warmtepomp. Dit kan dus een totale subsidie opleveren  van tot wel € 7.500,- !!!

 

* Deze regeling geldt voor woningen met een bewezen C-label of slechter. Voor de overige  voorwaarden voor ontvangst van de gemeentelijke subsidie, kijk op de site van de gemeente Hilversum. Hilversums-isolatie-programma-hip

** ISDE-subsidies op warmtepompen zijn te vinden op de Site van RVO en bedragen tussen de € 500,- en € 13.000,-

Over ons

Sinds 2017 begeleidt PureWarmte huishoudens en bedrijven op maat en deskundig bij de overstap naar (aard-)gasvrij verwarmen. PureWarmte is gespecialiseerd in volledig elektrische warmtepompen, ook wel All-Electric warmtepompen genoemd. In tegenstelling tot de zogenaamde hybride installaties kunnen deze systemen gasgestookte installaties veelal volledig vervangen.

Wij werken alleen met de best mogelijke systemen, maken een integraal Warmteplan voor jouw woning, verzorgen de volledige installatie en leveren service waar je op kunt rekenen. Ook de ISDE-subsidieaanvraag verzorgen wij voor je.

Aan de slag met een All Electric warmtepomp en gebruik maken van de bovengenoemde regelingen?

Dan hebben wij informatie in nodig over jouw woning, huishouden, wensen en uitgangspunten. Uit onze ervaring blijkt dat deze informatie bij woningeigenaren soms niet direct beschikbaar is. Daarom hebben wij een online vragenlijst gemaakt die je, ter voorbereiding op een telefonisch gesprek met ons, in jouw eigen omgeving en tempo kunt invullen. Kijk, om goed voorbereid aan de vragenlijst te beginnen, even op “Welke gegevens heb ik nodig om de vragenlijst voor de warmtepomp-scan in te vullen?”

Als jij de vragen via onderstaande link <start de scan> hebt ingevuld nemen wij contact met je op om de bevindingen samen door te spreken.

Doe de scan

Heb je alle gegevens bij de hand? Je kan direct starten met de online vragenlijst voor jouw woning voor meer inzicht in jouw situatie!

De processtappen op een rijtje

 • null

  Intake

  telefonisch verkennen we de mogelijkheden

 • null

  Offerte

  Passende offerte, zoals afgesproken

 • null

  Woning-opname

  Adviezen voor uw woning. Alles zoals afgesproken

 • null

  Ontwerp

  technische keuzes vastleggen

 • null

  Installatie

  bouwen volgens plan

 • null

  Overdracht

  persoonlijke uitleg en afronding

Ontdek de toekomst van verwarmen met PureWarmte, uw expert warmtepomp installateur

Ben je klaar om over te stappen naar een aardgasvrije oplossing? PureWarmte is dé installateur van warmtepompen die je volledig begeleidt bij het overstappen op aardgasvrij verwarmen. We maken een op maat gemaakt warmteplan voor elke kamer in je huis, zodat je precies weet wat je te doen staat. We adviseren je over isolatie en benodigde zonnepanelen. Zelfs de subsidieaanvraag verzorgen we voor je. Ontdek een nieuwe manier van verwarmen met PureWarmte en ga direct aan de slag.

Laat PureWarmte jouw warmtepomp installatie uitvoeren

Bij PureWarmte, jouw installatiebedrijf voor warmtepompen, zijn we er om je te helpen de overstap te maken naar een duurzame verwarming met onze warmtepompinstallatie. Na een grondige oriëntatie, helpen wij jou door de warmtepomp te installeren en zorgen we voor een maatwerkoplossing die past bij jouw huis en je behoeften. We geven je inzicht in de warmteverdeling per kamer en staan voor je klaar, zodat je zonder zorgen de overstap kunt maken naar een warmtepomp.

Maak de overstap naar een volledig elektrische warmtepomp

PureWarmte maakt de overstap naar een volledig elektrische warmtepomp overzichtelijk. Onze oplossingen zijn toekomstbestendig en vervangen vervuilende installaties. Daarmee helpen ze de aarde te behoeden voor verdere opwarming. We stellen een volledig warmteplan op met een warmtegarantie, zodat je met vertrouwen de overstap kunt maken naar een volledig elektrische warmtepomp.

Jouw partner bij het aanschaffen en installeren van een warmtepomp

Als je overweegt om een warmtepomp aan te schaffen, dan ben je bij PureWarmte aan het juiste adres. Wij bieden deskundig en transparant warmtepomp advies en helpen je de juiste keuze te maken voor jouw bestaande woning. We bieden een service waarop je kunt vertrouwen, en begeleiden je op een deskundige manier naar een duurzamere toekomst. Maak vandaag nog de overstap naar een warmtepomp met PureWarmte.

Iets anders bespreken?

Voor een warmtepompsysteem vragen we je om de scan in te vullen. Wil je iets anders bespreken? Wij denken graag met je mee, en bellen je vrijblijvend terug!